V červnu nepřežilo nehody 65 lidí, nejméně za 20 let

Praha - Letošní červen měl na silnicích nejméně obětí od roku 1990. Podle předběžných čísel zemřelo 65 lidí, loni to přitom bylo o skoro dvacet lidí víc. Nejtragičtější byl červen v roce 2003, kdy zemřelo 147 lidí. Nejvíce mrtvých přibylo poslední školní den, kdy na silnicích podle statistik zahynulo 7 lidí. První pololetí letošního roku si vyžádalo 314 lidských životů, je to o 20 více než v loňském roce.

Nejvíce mrtvých letos v červnu evidují statistiky 30. června, kdy na silnicích zahynulo sedm lidí, a 12. června, kdy při haváriích zemřelo šest lidí. Pět lidí zahynulo v úterý 21. června. Další tři dny v měsíci si vyžádaly čtyři oběti, naopak tři červnové dny evidovala policie bez ztrát na životech.

Lidský život si vyžádala například dopravní nehoda, která se stala ve čtvrtek večer na rychlostní silnici nedaleko Lipníku nad Bečvou. Vozidlo vyletělo ze silnice a po desítkách metrů skončilo na střeše v nedalekém potoce. Řidič na místě zemřel.

Jednou z prvních červencových nehod se stala dnes ráno hromadná nehoda, při které havarovalo mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem osm aut. Zranilo se pět lidí, z toho dva vážně.