Řidič předjel frontu před přejezdem, zemřel pod vlakem

Opava – Na svoji unáhlenost doplatil řidič osobního auta, který i se spolujezdkyní zahynul pod koly vlaku na přejezdu v Opavě. Podle svědků ho nezajímala blikající výstražná světla, ale ani fronta aut stojící před přejezdem. Všechny řidiče, kteří dbali o svou bezpečnost, jejich nevychovaný kolega předjel a vjel přímo před nákladní vlak, informoval náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera.

Vlak před sebou po nárazu tlačil vůz typu Opel Vectra 100 metrů. K přejezdu přijížděla souprava tvořená dieselovou lokomotivou a jedním nákladním vagonem zhruba 60kilometrovou rychlostí, strojvedoucí ihned použil rychlobrzdu. „Neměl šanci zastavit vlak rychleji,“ podotkla policejní mluvčí Dagmar Schindlerová. V autě cestovali tři lidé – pětačtyřicetiletý muž a jednašedesátiletá žena, která seděla za ním, zahynuli, pětašedesátiletá žena na sedadle vedle řidiče byla poraněna. „Utrpěla těžká zranění, se kterými byla transportována do ostravské nemocnice,“ přiblížila mluvčí.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

Kvůli nehodě, která se stala v sedm hodin ráno, byla zhruba do jedenácti zastavena železniční doprava mezi Skrochovicemi a nádražím Opava-západ na opavsko-krnovské trati. Omezen byl provoz také v Palhanecké ulici. Přejezd, kde se tragická havárie stala, je zabezpečen výstražnými světly bez závor.

Podle inspektora Kučery vznikla na motorové nákladní lokomotivě i na osobním autě 50tisícová škoda.