V pražské Libuši hořel sklad

Praha - Hasiči zhruba po půl hodině zlikvidovali požár, který dnes krátce před 18:00 vypukl ve skladu v Praze 4. V objektu nejspíš nikdo nebyl. Jeden hasič se zranil. Kvůli přehřátí ho odvezla záchranná služba. Příčiny požáru objektu na rohu ulic Libušská a U Pejřárny hasiči zatím neznají. První informace o tom, že v objektu vybuchovaly tlakové lahve, se nepotvrdily. Hasiči tam ale našli pneumatiky. Majitel skladu je na dovolené, způsobená škoda je zhruba sto tisíc korun.

Silnice plná aut zablokovaná hasičskými auty - tak vypadala ve čtvrtek podvečer silnice v pražské Libuši. Na rohu ulic U Pejřárny a Libušská hořel dřevěný sklad. „Došlo k požáru skladu, který komplet vyhořel. Velikost má zhruba 20 krát 10 metrů, přesnější příčinu neznáme,“ řekl řídící důstojník směny Oldřich Kleg.

Nikomu se nic vážného nestalo, ale hasiči měli původně podezření, že by v kůlně mohl být schovaný bezdomovec. Žádné tělo ovšem nenalezli.

Reportáž Kateřiny Jirovské (zdroj: ČT24)

Hasiči dostali také hlášení, že v kůlně mohou být i propanbutanové lahve. To se ovšem nepotvrdilo. „Propanbutanové lahve jsme nenalezli, ale byly oznámeny, tak jsme s nimi počítali. Došlo navíc k výbuchům barelů s neznámou látkou,“ podotkl vedoucí zásahu Radek Musil. Zásah trval tři hodiny.

Vydáno pod