Policie pátrá po rok a půl staré dívence

Praha – Policie ČR žádá veřejnost o pomoc při pátrání po rok a půl staré dívence Ellie Saphire Royleové, kterou její matka dnes dopoledne odvedla z kojeneckého ústavu v Praze 4. Tam byla umístěna na základě předběžného opatření soudu. Podle policie může matka se svou dcerou odjet do Německa. Lidé mohou případné informace o hledané dvojici sdělit na linku 158.

Dívenka britské národnosti byla v kojeneckém ústavu z důvodu, že jí matka není schopna zajistit základní životní potřeby. Holčička má blonďaté vlasy, střední postavu a mateřské znaménko na zádech. Byla oblečena do žlutých kraťasů a froté růžového trička. Matka by měla mít při sobě tři tašky s oblečením a přepravku s křečkem.

Matka i dcera mají anglickou národnost. Jak se do Česka dostaly, nikdo neví. Několik dní strávily v Brně, naposledy bydlely v jednom pražském hostelu. Žena nemá doklady, peníze ani rodný list své teprve rok a půl staré dcery. Lidé z okolí na to upozornili sociální pracovnice, ty pak soud. 

Reportáž Štěpánky Martanové (zdroj: ČT24)

V dětském centru byla holčička jen několik dní. Matka sem za ní chodila, stále ji totiž kojila. Návštěvy jí navíc povolil soud. Když ovšem přišla na druhou návštěvu ve čtvrtek dopoledne, dceru již nevrátila. Zahradu opustily kolem jedenácté hodiny. 

Policie se obává, že chce matka dceru odvést do zahraničí - zřejmě do Německa. Jedno dítě už úřady ženě v její rodné Anglii sebraly, daly ho do pěstounské rodiny.