Řidiče v protisměru nezastavily ani policejní výstřely, skončil v rybníku

Praha - Pražská policie dnes ráno pronásledovala řidiče, který ujížděl až 200kilometrovou rychlostí v protisměru po Jižní spojce. Čtyřicetiletého cizince nezastavily ani výstřely, nakonec skončil v zarostlém rybníku, který si spletl s loukou. Muž ujížděl v terénním automobilu Toyota Land Cruiser, který byl pravděpodobně čerstvě ukradený na Praze 4. Zadržený pachatel byl po ošetření předveden na policejní služebnu. Zhruba dvě hodiny se ale rozběhla další automobilová honička. Tentokrát na druhém konci Prahy ve směru Plzeň.

Policie si podle serveru všimla vozu jedoucího bez světel kolem čtvrté hodiny ráno v Türkově ulici. Policisté chtěli automobil zastavit, přestože měli zapnuté majáky, řidič začal ujíždět a najel do protisměru na Jižní spojku. „Další hlídky proto ihned uzavřely nájezdy na tuto silnici. Pronásledující vozidlo se snažilo megafonem auto přimět k zastavení marně, proto museli policisté použít varovné výstřely do vzduchu i na automobil. Vystřelili nejméně desetkrát,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Řidič nezastavil, i když několik výstřelů zasáhlo automobil. Překonal i policejní zátarasy a odhodil stojící policejní vůz. Pronásledování pokračovalo dvacet kilometrů. Zběsilá jízda nakonec skončila v ulici V Záhorském v Dolních Počernicích, kde vjel řidič na cyklostezku, ze které chtěl ujet na louku. „Myslel si, že díky terénnímu vozidlu policistům zmizí ve vysoké trávě. Nevšiml si ale, že je zde rybník, a vjel do něj v plné rychlosti… Policisté si pak pro řidiče do vozu došli,“ dodala Kropáčová.

Policisté honili na obchvatu i kradený renault

Nešlo přitom o jediné kradené auto, které dnes policisté v Praze honili. Druhý vůz pronásledovali před sedmou hodinou ráno na nové části Pražského okruhu. Hlídka policie si všimla vozu renault, který byl v celostátním pátrání. Řidič ale na výzvu pro zastavení nereagoval a začal ujíždět. „Přibližně 50 metrů před Lochkovským tunelem ve směru na Plzeň bylo vozidlo zastaveno, všechny osoby byly na místě zadrženy, u jedné byla nalezena i střelná zbraň,“ řekla mluvčí ČT.