Při havárii autobusu u Staré Role se zranilo sedm lidí

Stará Role (Karlovarsko) – Na silnici mezi Starou Rolí a Nejdkem na Karlovarsku dnes ráno havaroval autobus s 16 cestujícími. Řidič náhle sjel z pravé krajnice a narazil bokem do stromu. Lékaři odvezli celkem sedm lidí s převážně lehkým zraněním. Silnice ze Staré Role do Karlových Varů tak byla dopoledne uzavřená. Přesné okolnosti nehody zjišťuje policie. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že měl řidič zdravotní problémy.

Autobus vyjel ze silnice před ostrou zatáčkou ve směru od Nejdku do Staré Role. „Cestující z autobusu už byli venku před naším příjezdem,“ uvedl mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal. Podle něho šlo v případě zraněných pouze o lehké pohmožděniny. Samotný řidič vyvázl bez zranění, záchranáři ho však raději převezli na internu.

Autobusem cestovala také těhotná žena, kterou lékaři po nehodě nechali v nemocnici na pozorování. S vážným poraněním krku skončil na anesteziologicko-resuscitačním oddělení pětatřicetiletý muž.

„V současné době je příčina v šetření. Nicméně jedna z vyšetřovacích verzí je zdravotní indispozice řidiče,“ uvedla krajská policejní mluvčí Andrea Kávová.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Policisté budou vyslýchat desítky svědků. Prověřit musí také technický stav autobusu. Jeho vrak z příkopu vyprostili záchranáři až s pomocí těžké techniky.

Policie silnici po nehodě uzavřela na více než tři hodiny v obou směrech a odkláněla dopravu přes Mezirolí, Božíčany a Chodov. Autobus se zdemolovanou přední částí vyprostil jeřáb odtahové služby.