Kvůli záplavám jsou na Liberecku uzavřené některé silnice

Liberec - Kvůli záplavám uzavřela policie na Liberecku některé silnice a mosty. Největší problémy jsou na Frýdlantsku, kde hladiny řek stále stoupají a někde se už vylily z koryta. V poledne musel být pro dopravu uzavřen most u obecního úřadu v Raspenavě a policie tam odklání dopravu. Neprůjezdné jsou také silnice do Předlánců a Višňové. Pod vodou jsou podle informací ŘSD také ulice Tovární, Hejnická a V Údolí ve Frýdlantu.

Zákaz vjezdu platí také na cestě z Višňové do Vísky. „Zakázaný je průjezd po silnici z Frýdlantu do Raspenavy - takzvaná zadní cesta u školního statku,“ uvedla policejní mluvčí. Silnice je zaplavená vodou. Vozovky jsou osazeny značkami zákazu vjezdu, někteří řidiči je ale nerespektují a snaží se tudy projet. Situace se však mění velmi rychle a řidiči riskují, že svůj vůz „utopí“.

Stav ohrožení platí už na čtyřech řekách - na Smědé, Jeřici, Kamenici a na Jizeře. Na Lužické Nise platí zatím druhý stupeň povodňové aktivity, třeba v Hrádku nad Nisou se ale připravují na to, že voda překoná třetí stupeň. Nebezpečí v případě rozvodnění řeky hrozí také na vnitřním obchvatu města.  

Uzavřené silnice z důvodu záplav:

  • III/0353, 0358 obec Višňová, okr. Liberec
  • Tovární ulice, obec Frýdlant, okr. Liberec
  • místní komunikace mezi ul. Hejnická a ul. V údolí, obec Frýdlant, okr. Liberec

Zdroj: ŘSD