V bytě Kočí policie nesejmula otisky prstů ze štěnice

Praha – Další záhada se objevila kolem odposlechu v bytě poslankyně Kristýny Kočí. Podle Hospodářských novin totiž policie nesejmula ze štěnice otisky prstů. Jednotlivé policejní útvary si navíc přehazují zodpovědnost za to, kdo to měl udělat. Případ byl odložen nevyřešený. Kdo za odposlechem stojí, policie nezjistila.

Nejprve nevratně smazané záznamy z bezpečnostní kamery, teď opomenutí jednoho ze základních kroků každého vyšetřování – to jsou možné důvody, proč citlivá politická kauza skončila bez pachatele. Ten chtěl Kristýnu Kočí odposlouchávat v době, kdy od lídra Věcí veřejných Bárty dostala v obálce půl milionu korun. 

Roman Skřepek, mluvčí protikorupční policie:

„Na základě závěru znaleckého zkoumání jsme dospěli k názoru, že provedené zkoumání bylo dostatečné a případné neprovedení některých kroků neohrozilo zájmy sledované trestním řízením.“

Jak přesně policie na místě postupovala, vyplývalo na povrch postupně. „Daktyloskopická stopa z odposlouchávacího zařízení sejmuta nebyla, neboť tato stopa na něm nebyla zjištěna,“ řekl mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej. 

Vyšetřovatelé 11. dubna, kdy do bytu poslankyně Kočí přijeli, nezajistili kamerové záznamy. O den později dostali lidé z ministerstva pro místní rozvoj, v němž se byt nachází, volno kvůli odstávce vody a záznamy někdo začal mazat.

Reportáž Jaroslava Zouly (zdroj: ČT24)
Vydáno pod