Za smrt dívky z Krnova stíhá policie mladistvého

Praha – Podle informací České televize začala policie v případu násilné smrti jedenáctileté dívky z Krnova stíhat nezletilou osobu. Státní zastupitelství rovněž podalo návrh na vzetí obviněného do vazby. Soud by měl rozhodnout zítra ráno. Možného pachatele zadrželi policisté v úterý, bližší informace k případu ale odmítli sdělit. Podle neoficiálních informací od sousedů se zřejmě jedná o dívčina šestnáctiletého bratra. Dívka zemřela v bytě za dosud nejasných okolností, podle serveru iDnes.cz měla na těle bodné rány.

„V průběhu prověřování kriminalisté shromáždili dostatečné množství faktů směřujících ke konkrétní podezřelé osobě, a proto vrchní komisař již zahájil trestní stíhání mladistvé osoby a podal podnět k návrhu na vzetí do vazby,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. 

Dívka byla nalezena mrtvá v krnovském bytě. Přivolaným záchranářům už se ji nepodařilo oživit. Sousedé, kteří ji zachraňovali, popsali, že v sobě měla bodné rány. Z bytu podle nich vyběhl právě dívčin bratr, který byl údajně před časem vyloučen ze střední školy. Někteří lidé tvrdí, že asi užíval drogy. O rodině se ale sousedé vyjadřují pozitivně. Nikdo si proto celou událost neumí vysvětlit.

Pokud případ doputuje až k soudu, hrozí pravděpodobnému mladistvému pachateli poloviční trest oproti běžným sazbám pro dospělé. Za mřížemi by tak mohl strávit maximálně deset let.

Reportáž Veroniky Glötzerové a Michala Poláška (zdroj: ČT24)