Soud poslal mladíka podezřelého z vraždy dívky do vazby

Krnov - Okresní soud v Ostravě poslal do vazby šestnáctiletého mladíka podezřelého z vraždy jedenáctileté dívky z Krnova. Podle soudkyně hrozí, že by mohl mladík utéct nebo se skrývat. Policie zadržela možného pachatele v úterý, bližší informace k případu ale odmítla s ohledem na jeho věk sdělit. Podle neoficiálních informací se ale jedná o dívčina bratra. Dívka zemřela v bytě za dosud nejasných okolností, na těle měla bodné rány.

„Byla u něho shledána důvodná obava, že by mohl uprchnout, skrývat se a snažit se tak vyhnout trestnímu stíhání,“ řekl ČT mluvčí okresního soudu Alexandr Dadam. Pokud případ doputuje až k soudu, hrozí mladistvému pachateli za trestný čin vraždy poloviční trest oproti běžným sazbám pro dospělé. Za mřížemi by tak mohl strávit maximálně 12,5 roku.

Dívka byla nalezena mrtvá v krnovském bytě. Přivolaným záchranářům už se ji nepodařilo oživit. Sousedé, kteří ji zachraňovali, popsali, že v sobě měla bodné rány. Z bytu podle nich vyběhl právě dívčin bratr, který má problémy i na střední škole.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Měl problémy s nekontrolovaným chováním, dopouštěl se vulgarismů jak vůči spolužákům, tak pedagogům. Postupně dostal podmíněné vyloučení ze školy,“ řekl ČT ředitel krnovské SŠ automobilní, mechanizace a podnikání Zdeněk Welna. O rodině se ale sousedé vyjadřují pozitivně. Nikdo si proto celou událost neumí vysvětlit.

Vydáno pod