S policejními nováčky se počítá, nepočítá, počítá

Praha - Jedenáct z třiadvaceti policejních nováčků využilo druhou možnost nastoupit ke středočeské policii. Útvar jim nejprve poslal e-mail, že s nimi počítá. Pak ale oznámil, že o nováčky zájem nemá kvůli rozpočtu na další rok. Jenže většina uchazečů podala v dosavadním zaměstnání výpověď. „Byl jsem docela zaskočený. Bylo mi to slíbeno a pak přišel e-mail, že nic, když už jsem neměl žádnou práci,“ říká nově přijatý policista Jakub Ludvík. „Trošku chaos… V tu chvíli jsem byl vlastně bez práce,“ dodává další nováček Vladimír Novotný.

Kvůli podobným situacím do celé věci vstoupil policejní prezident a nařídil přijetí všech uchazečů. Ovšem poté, co jej na věc upozornila Česká televize. Ředitel středočeské policie má přijmout všechny, kteří by se dostali do problémů ztráty zaměstnání.

„Policejní prezident v žádném případě neurčoval přesný počet policistů nebo uchazečů, kteří mají nastoupit,“ komentuje to mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká.

Reportáž Richarda Samka (zdroj: ČT24)

Dvacet tři nováčku nastoupí na policejní stanice ve Středočeském kraji, nejdříve ale projdou měsíčním intenzivním výcvikem. Jakub Ludvík i Vladimír Novotný věří, že mají vyhráno a jednou se snad stanou kriminalisty.