Střecha rodinného domu pohřbila roční dítě

Horní Bludovice - V Horních Bludovicích u Havířova na Karvinsku spadla dnes vpodvečer střecha rodinného domku. Při neštěstí zahynulo roční dítě, jeho rodiče byli zraněni. Dítě se nepodařilo záchranářům oživit. Čtyřicetiletá matka je zraněná vážněji, dvaačtyřicetiletý otec má lehčí zranění. Rodina zřejmě sama střechu opravovala.

„Informaci o pádu střechy jsme dostali po 17:30. Na místo vyjely tři jednotky. Zjistily, že byli zasypání dva dospělí a jedno dítě,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Hasičům se je podařilo vyprostit a předali je zdravotníkům. „Bohužel roční dítě se nepodařilo zachránit. Ženu jsme s těžkým zraněním pánve a nohy převezli do fakultní nemocnice. Muže s lehčím zraněním nohy do havířovské nemocnice,“ uvedl mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Podle prvotních informací z místa neštěstí údajně manželé rekonstruovali sedlovou střechu. „Manželský pár svépomocí opravoval střechu, která spadla a zasáhla je i jedenapůlroční dítě,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Záchranáři museli ještě na místě ošetřit třináctiletou dívku, která byla svědkem neštěstí a byla v šoku. Policie celou událost na místě vyšetřuje.

Podobný případ se stal letos v dubnu, kdy se zřítila střecha rodinného domu v Bílovci na Novojičínsku. V tomto případě ale majitelé mohli hovořit o velkém štěstí v neštěstí. Staré a neudržované krovy totiž povolily jen několik desítek minut poté, co domek celá pětičlenná rodina opustila. V únoru se v Orlové na Karvinsku zřítila střecha staré stodoly, což odnesl zraněním čtrnáctiletý chlapec. Neštěstí se stalo při demolici stodoly.