Násilníci zaútočili v baru mačetami

Nový Bor (Českolipsko) – Kvůli napomenutí za hlučné chování dnes odpoledne údajně zaútočilo několik lidí na obsluhu a hosty v baru v Novém Boru na Českolipsku. Útočníci byli ozbrojeni zřejmě mačetami, tři lidé přitom byli zraněni. Záchranná služba všechny převezla do českolipské nemocnice. Jednoho z pachatelů policisté zadrželi a obvinili. Po zbylých dvou pátrají.

Podle mluvčí krajské záchranné služby Lenky Markovičové šlo ve všech třech případech o mnohačetná sečná zranění, přičemž ve dvou případech byla zranění vážná, ale ne život ohrožující. Jeden člověk utrpěl lehčí zranění a je v domácím léčení. Dva vážně zranění jsou hospitalizováni. Policie byla k incidentu přivolána krátce před 14:00.

„Policii se podařilo jednoho z útočníků zadržet, byl vyslýchán a bude umístěn do policejní cely. Zítra policejní komisař podá návrh na jeho vzetí do vazby,“ řekla Suchánková. Dodala, že zadržený byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a z výtržnictví. „Po dalších dvou policisté pátrají,“ uvedla mluvčí.

Závažný útok mačetou vyšetřovali policisté na Českolipsku v roce 2008. Sedmadvacetiletý Antonín Hajný tehdy v únoru v Kamenickém Šenově touto zbraní napadl rodinu své dívky. Jejího otce na místě usmrtil a matku vážně zranil. Žena později zemřela v nemocnici. Pachateli loni Ústavní soud za dvojnásobnou vraždu potvrdil výjimečný trest 24 let a čtyři měsíce vězení.