Při sražení insolvenčního správce Sazky nedošlo k trestnému činu

Praha – Dopravní nehodu, při které byl sražen insolvenční správce společnosti Sazka Josef Cupka, uzavřela policie s tím, že k žádnému trestnému činu při ní nedošlo. Proto policisté případ postoupili pražskému magistrátu s podezřením na spáchání přestupku. Třicetiletého řidiče pouze podezírají, že neumožnil insolvečnímu správci bezpečně přejít silnici. Závěry detektivů tedy vyvrátili spekulace o tom, že incident nemusel být náhodou.

Nehoda se stala 21. června dopoledne na Karlově náměstí. Cupku při přecházení přechodu srazil stříbrný vůz značky Škoda řízený ruským státním příslušníkem. „Jsou tu indicie, že nešlo o náhodu. Auto zastavilo před přechodem, ale pak se prudce rozjelo v okamžiku, kdy byl Cupka v polovině vozovky. Pak jej chvíli vláčelo na kapotě,“ uvedla již dříve Cupkova mluvčí Lenka Tichá.

Přestože prý nehoda vypadala hrozivě, Cupka vyvázl jen s lehčími zraněními a mohl dál pokračovat ve své práci. Nehodu oznámil až druhý den. Policisté podle mluvčí pražské policie Evy Kropáčové celou událost prošetřili, vyslechli všechny zúčastněné osoby a věc zadokumentovali, nicméně nezjistili, že by šlo o cílený útok na insolvenčního správce. „O třicetiletém cizinci s dlouhodobým pobytem v ČR tak následně rozhodne pražský magistrát,“ dodala mluvčí.

Cupka byl jmenován předběžným insolvenčním správcem Sazky 21. února, později byl jmenován insolvenčním správcem, kterým je dosud. Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Jejími akcionáři jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.

Vydáno pod