Podnikatel obviněný V Babákově kauze pozastavil členství v ODS

Liberec - Liberecký podnikatel a bývalý zastupitel Jiří Zeronik, který si vyslechl obvinění kvůli kauze údajného pokusu uplatit asistenta poslance Věcí veřejných Michala Babáka, pozastavil své členství v ODS do doby, než vyšetřovatelé případ uzavřou. Zeronik čelí ještě s dalšími dvěma muži podezření, že chtěli Babákova asistenta Šimona Stejkozu ovlivnit, aby u svého nadřízeného zajistil dotace na soukromou vysokou školu.

„Podle Jiřího Zeronika je důvodem jeho rozhodnutí snaha nepoškozovat Občanskou demokratickou stranu mediálními útoky, které jsou v současné době proti jeho osobě vedeny,“ stojí v písemném prohlášení liberecké místní rady ODS.

Dalšími obviněnými v případu jsou Josef Šlechta a Milan Hnilica. Stejkozu se prý v květnu pokusili uplatit 15 miliony korun. Chtěli prý, aby jim prostřednictvím svého šéfa zajistil dotace na zřízení a výstavbu soukromé technické vysoké školy za 250 milionů korun od ministerstva školství, které řídí ministr za VV Josef Dobeš. Stejkoza údajně korupční nabídku oznámil Babákovi i policii, která prý ale o případu už věděla dříve. Obžalovaní muži naopak tvrzení o korupci odmítají.

Vydáno pod