Nadcházející měsíc v Česku? Počasí jako na houpačce

Praha - Nadcházející víkend přinese slunce a teploty do 28 stupňů, pak se ovšem budou až do začátku září střídat jasné a deštivé dny. Alespoň to tvrdí meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ve svém měsíčním výhledu. Konec prázdnin a začátek školního roku přinesou teploty kolem pětadvacítky, počasí by mělo být teplotně i srážkově průměrné.

Ačkoliv v posledních dnech panovalo studené a vlhké počasí a k dnešku se vztahuje i pranostika Svatý Vavřinec - první podzimec, postupně by se mělo oteplovat. O víkendu pak má být polojasno s teplotami až 28 stupňů Celsia. „Očekáváme krátké období s velkou oblačností a srážkami na celém území,“ upozorňují ale meteorologové na počasí začátku nového týdne. V tyto dny se může ochladit na 19 stupňů Celsia, do konce týdne by se ale opět mělo vyčasit a oteplit. 

Počasí jako na houpačce bude pokračovat i v posledních deseti prázdninových dnech. Podle meteorologů se budou střídat chladnější a vlhčí období s velkou oblačností s krátkodobým ubýváním oblačnosti a srážek. V deštivých dnech se budou teploty pohybovat mezi 18 až 24 stupni. Koncem měsíce se pak oteplí až na 27 stupňů, rána už ale budou chladná, jen kolem osmi stupňů Celsia.

S deštníkem nejspíš vyrazí i děti na první školní den. „Nestálý charakter počasí se střídáním slunečných a oblačných dní s občasnými srážkami bude pokračovat i během této dekády,“ uvedl ČHMÚ. Při vyjasnění může být až 26 stupňů, jinak ale jen 17 až 23. Nejnižší noční teploty mohou poklesnout na 13 až sedm stupňů.

Vydáno pod