Policie hledá údajného vraha tří lidí v Mukařově

Mukařov - Policisté pátrají po muži, který zřejmě zabil tři lidi v Mukařově u Prahy. Do pátrací akce nasadili vrtulník a psovody. Policisté v obci nejdříve ve středu večer našli pobodaného muže, který svým zraněním podlehl. V nedalekém domě pak objevili mrtvou dvojici. Pitva navíc potvrdila, že byli zavražděni. Všichni tři pocházeli z jedné rodiny. Pachateli hrozí výjimečný trest. Dnes to potvrdila mluvčí policie Prahy-venkov Štěpánka Zatloukalová. Svědci údajně viděli z místa utíkat mladého muže s krátkými hnědými vlasy.

Policisté byli ve středu po sedmé hodině večerní přivoláni do Smrkové ulice, kde byl nalezen mrtvý muž. Ohledali nejen místo činu, ale i jeho blízké okolí a v jednom z domů našli další dvě mrtvá těla, rovněž s bodnými ranami. „Vše nasvědčovalo tomu, že se jedná o násilnou smrt, proto byla nařízena soudní pitva,“ dodala mluvčí. Vyšetřování případu si převzala středočeská policie.

Mluvčí krajské policie Soňa Budská:

„Po ohledání všech tří těl soudním lékařem mohu potvrdit, že všichni zemřeli násilnou smrtí. Žili v příbuzenském poměru.“

Podle Budské v Mukařově zemřeli osmačtyřicetiletý a sedmatřicetiletý muž a čtyřiadvacetiletá žena. Server Novinky.cz s odkazem na tvrzení sousedů uvedl, že byl zřejmě zavražděn otec s dcerou a její přítel. Osmačtyřicetiletý muž údajně při návratu domů vyrušil vraha dalších dvou lidí v jejich rodinném domě. Policie však tyto informace nepotvrdila a odmítla je komentovat. 

Policisté při dnešním pátrání na ulici objevili nůž, který by mohl být vražednou zbraní. „To nám ale určí až expertiza,“ doplnila Budská. 

Policisté po pachateli stále pátrají. Podle svědků by se mohlo jednat o muže zahaleného kapucí, jenž údajně po činu bežel směrem k místnímu lesu. Podle Zatloukalové byl zhruba 180 centimetrů vysoký a měl podsaditou postavu. Do pátrací akce nasadili vrtulník a psovody. 

Motiv vraždy zatím není kriminalistům znám

Více než padesátka příslušníků prohledávala také nedaleké stanoviště s pouťovými atrakcemi, kde se podle kriminalistů pachatel mohl ukrývat. „Motiv vraždy neznáme. Přes veškeré úsilí je zatím naše pátrání bezvýsledné, nikoho jsme nezadrželi,“ informovala Budská. Kriminalisté podle ní stále pracují i na místě činu. 

Podle starosty Rudolfa Semanského usmrcení lidé v obci žili několik let a nebyly s nimi žádné problémy. Údajně se nejednalo o cizince. „Byla to jedna z nejklidnějších ulic. Proč se to stalo těm třem lidem, si nedokážu vysvětlit,“ řekl Semanský.