Policisté dopadli vraha z Mukařova, u výslechu se zhroutil

Mukařov – Policisté zadrželi muže podezřelého z trojnásobné vraždy v Mukařově u Prahy, uvedl šéf středočeských kriminalistů Michal Mazánek. Pravděpodobný pachatel se ale u výslechu zhroutil a teď je v psychiatrické léčebně. Proto ho zatím kriminalisté nemohli obvinit. Pachatel ve středu večer ubodal nožem tři lidi. Jeden ze zavražděných, osmačtyřicetiletý muž, byl nalezen na ulici. Další dva, sedmatřicetiletého muže a čtyřiadvacetiletou ženu, objevila policie později v rodinném domě. Údajného pachatele zahlédli svědci a kriminalisté sestavili jeho portrét. Pátrali po něm desítky policistů, vrtulník i psovodi.

Mluvčí středočeské policie Soňa Budská uvedla, že podezřelý jednadvacetiletý muž byl v pátek odpoledne předveden k výslechu. Podle kriminalistů jde o člověka, po kterém policie pátrala. „Má určitou osobní vazbu na poškozenou rodinu, ale není to bývalý přítel zavražděné ženy,“ upřesnila mluvčí.    

Během výslechu se muž psychicky zhroutil a byl hospitalizován v psychiatrické léčebně, kde je střežen policií. „Jeho současný zdravotní stav neumožňuje zahájit trestní stíhání, i když na základě vyhodnocení veškerých stop není pochyb o tom, že tento jednadvacetiletý muž je pachatelem trojnásobné vraždy,“ uvedla Budská. Dodala, že v okamžiku, kdy to jeho zdravotní stav umožní, bude zadržený muž obviněn a kriminalisté zároveň podají návrh na jeho vzetí do vazby. 

Reportáž Olgy Málkové a Terezy Stárkové (zdroj: ČT24)

Za jakých okolností byl muž dopaden, policie nezveřejnila. Budská pouze uvedla, že k tomu částečně přispěla i veřejnost. „Zatím nebyl obviněn, takže nemohu sdělovat další informace,“ uzavřela.

Starosta Mukařova doufá, že se do dvoutisícové obce vrátí znovu klid. Lidé se totiž báli, že vraždil náhodný lupič, kterého rodina překvapila, a že může kdykoli zaútočit znovu. „Já bych rád poděkoval policii, protože dopadení pachatele do 48 hodin po spáchání trestného činu je obdivuhodný výkon,“ podotkl starosta Rudolf Semanský.

V Mukařově pokládají lidé před domem obětí květiny a na obecním úřadu stále visí černá vlajka. Kvůli tragédii omezili Mukařovští i probíhající pouť. Ta by měla vyvrcholit příští týden a lidé z Mukařova na ní uctí památku obětí třemi minutami ticha.