OBRAZEM: Pochod hrdosti prošel Prahou

Praha - V Praze pokračuje festival homosexuálů Prague Pride a centrum Prahy se dnes poprvé stalo dějištěm „průvodu hrdosti“ homosexuálů, kterého se zúčastní nejen gayové a lesby, ale i další příznivci lidí s menšinovou sexuální orientací. V průvodu se objevila hesla „Ať queer zůstává s touto krajinou“, „Stydím se za prezidenta“, „Můj syn není žádný deviant“, ale i „Vysvobození z homosexuality je možné v Kristu“ - to drželi odpůrci pochodu. Duhový pochod homosexuálů, kterým dnes odpoledne vyvrcholil festival sexuálních menšin Prague Pride, považují jeho organizátoři za vydařený.

Zhruba pět tisíc účastníků duhového průvodu sexuálních menšin centrem Prahy se na Střeleckém ostrově baví při koncertu a jarmarku aktivit sdružení zabývajících se menšinami.

Průvod se už během průchodu ulicí Na Příkopě roztančil.

Čelo průvodu tvořila brána z pestrobarevných balonků.

Z chodníků akci přihlížely tisíce Pražanů a turistů, doprovázela ji policie a členové antikonfliktního týmu.

Po překonání Jungmannova náměstí se pak naplno rozvinulo veselí jeho účastníků
podporované hudbou ze zvukových aparatur.

Že účastníci akce nikam nespěchali, ukazuje fakt, že když dorazilo čelo průvodu k Střeleckému ostrovu, zadní řady ještě procházely ulicí Na Příkopech.

Průvod se obešel bez větších konfliktů, jeho organizátoři nicméně nabádali účastníky k ostražitosti i během odpoledne, kdy budou jednotlivě opouštět zábavu na ostrově.

S dnešním duhovým pochodem jsou organizátoři spokojeni a plánují v hlavním městě příští rok uspořádat druhý ročník.

Vydáno pod