Zpověď Bartákovy asistentky: Vytáhnul mě za vlasy z výtahu

Praha – Příběhy bývalých asistentek spolumajitele a prezidenta Polikliniky Modřany Jaroslava Bartáka vypadají jako přes kopírák. Nové zaměstnankyně krátce po jejich přijetí odvezl na služební cestu do zahraničí. Tam na mladé dívky čekal společný pokoj v hotelu s manželskou postelí, bití, sexuální násilí a výhružky. Česká televize přináší zpověď další z nich.

Sedmadvacetiletá dívka odletěla s Bartákem na služební cestu do Milána pouhé tři dny poté, co byla na post asistentky přijata. Lékař na ni měl zaútočit hned první večer. „Začal ze mě strhávat oblečení, až jsem byla úplně nahá, vytáhnul foťák a začal si mě fotit a zase pokračoval s tím, že mě chtěl přinutit, abych s ním spala,“ popsala ČT.

Po návratu do Prahy chtěla dát dívka výpověď. Lékař jí prý ale vyhrožoval známostí s vlivnými lidmi. Ze strachu u něj proto zůstala. Po nějaké době musela odjet na další služební cestu, tentokrát do Číny. V jednom z hotelů ji zmlátil, protože s ním odmítla mít sexuální styk. Bartáka také musela fotit při tom, když strhával oblečení z placené čínské hostesky. Zážitky z této služební cesty ji poznamenaly natolik, že skončila v krizovém centru.

Bývalá Bartákova asistentka: „Vytáhnul mě za vlasy z výtahu, já jsem se bránila, že s ním nikam nepůjdu. Hodil mě na zem a kopal do mě.“

Celou kauzu kolem Jaroslava Bartáka rozpoutal příběh dvaadvacetileté Lucie uveřejněný v MF DNES. Lékař měl dívku bít a sexuálně napadat na Filipínách. Domů se dostala díky pomoci českého velvyslance Josefa Rychtára. Barták už na něj proto podal stížnost. „Ministerstvo obdrželo stížnost od pana Bartáka na pana velvyslance Rychtára ve věci pomoci české občanky v nouzi,“ potvrdila ČT mluvčí resortu Kristina Vyškovská.

Reportáž Pavly Kubálkové (zdroj: ČT24)

Barták: Jde o spiknutí neschopných zaměstnankyň nebo o organizovaný zločin

Policie v současné době prošetřuje čtyři oznámení, která podaly bývalé asistentky. Z žádného trestného činu ale zatím majitel polikliniky v Modřanech obviněný nebyl. Barták jakékoliv obvinění odmítá a tvrdí, že jde o spiknutí neschopných zaměstnankyň nebo o organizovaný zločin. „Informace, které jsou sdělovány prostřednictvím masmédií, jsou nepravdivé,“ řekl ČT.

Vydáno pod