Drogově závislá policistka měla narkomanům dávat informace ze spisů

Praha – Policistka ze severních Čech měla za úplatu poskytovat informace z policejních spisů narkomanům. Měli jí za to dávat drogy a peníze. Policejní inspekce ženu viní ze zneužití pravomoci a nedovolené výroby a nakládání s omamnými látkami. Od 30. srpna je policistka ve vazbě v Litoměřicích. Hrozí jí až 5 let vězení. Podle mluvčí Policejní inspekce Radky Sandorové zneužívala policejní informační systémy nejméně od dubna loňského roku. U policie byla od prosince 2008, pracovala na obvodním oddělení v Bílině.

„Informace takto získané, které se týkaly probíhajících trestních řízení a opatření činěných ze strany policie, tato policistka poskytovala kriminálně závadovým osobám a narkomanům. Jako odměnu přijímala úplatky, a to ve formě finančních hotovostí a také ve formě psychotropních látek, konkrétně pervitinu,“ řekla ČT Sandorová.

Podle mluvčí je navíc sama policistka nejen uživatelkou pervitinu, ale také drogy k prodeji nabízela dalším osobám. „Další peníze na drogy si přivydělávala i poskytováním erotických služeb prostřednictvím webové stránky,“ dodala.        

Reportáž Karla Rožánka (zdroj: ČT24)

Žena pracovala jako řadová policistka na obvodním oddělení v Bílině. O tom, že bere pervitin, její kolegové nevěděli. „Byla řazená do výjezdů, aby se učila od starších kolegů, jak se ohledává místo činu, jak se píší protokoly nebo vyslýchají svědkové,“ uvedl zástupce vedoucího z Obvodního oddělení Bílina Milan Liška. Na policistce podle svých slov nic nezpozoroval: „Při výkonu služby se snažila nemít problémy a plnit úkoly tak, jak na ni byly kladeny.“

Policistka je nyní ve vazbě, má pozastavenou výplatu a čeká ji zřejmě propuštění. U policie je teprve tři roky, na výsluhy tak nemá nárok.

Vydáno pod