Matku čtyř zavražděných dětí čeká vazba

Hradec Králové – Šestatřicetiletá žena, kterou policie obvinila z páteční vraždy čtyř jejích dětí v obci Široký Důl na Svitavsku, půjde do vazby. Novinářům to dnes v královéhradecké nemocnici oznámil soudce Pavel Trejbal, žena se tady léčí po pokusu o sebevraždu. Policie ji obvinila v neděli, v případě prokázání viny jí hrozí až výjimečný trest. Odpoledne byla žena z nemocnice převezena do vazby.

Ženu převezli z hradecké fakultní nemocnice do některého vězeňského lékařského zařízení. Vězeňská služba má dvě zdravotnická zařízení, kam by žena mohla být převezena. Jsou to nemocnice při vazebních věznicích v Brně a Praze-Pankráci.

Trejbal novinářům řekl, že důvodem vazby je nebezpečí útěku a možné ovlivňování svědků. Na dotaz, zda se obviněná ke skutku přiznala, uvedl, že žena nevypovídala. Podle ošetřujícího lékaře je stav obviněné natolik dobrý, že umožňuje její převoz. Žena by tak mohla být převezena do speciálního zdravotního zařízení vězeňské služby, které umožňuje vazbu.

Policie v pátek kolem poledne nalezla v obci Široký Důl čtyři mrtvé děti. Tragédii ohlásil druh zraněné ženy. Do vesnice se rodina přistěhovala teprve nedávno, na jaře zde koupila rodinný domek. Věk dětí se pohyboval od dvou měsíců do deseti let, některé zdroje uvádějí věk nejstaršího osm let. Policie nechce kvůli ochraně obětí jejich stáří upřesnit, stejně jako motiv vraždy.

Vydáno pod