Soud s údajným členem Toflova gangu začal

Brno – Městský soud v Brně dnes začal projednávat případ údajného podvodu, jehož aktérem je jeden z domnělých členů takzvaného Toflova gangu. Bývalý detektiv jihomoravské hospodářské kriminální policie Miloš Almásy a jeho komplic – rovněž bývalý policista – Roman Velecký, údajně slíbili brněnské podnikatelce, že u policie ovlivní vyšetřování v její prospěch. Podle obžaloby za to dostali 270 tisíc korun. U soudu dnes ani jeden z obžalovaných nevypovídal, oba však vinu odmítli.

Bývalí policisté byli s podnikatelkou v kontaktu v roce 2009. Žena tehdy čelila vyšetřování v kauze údajného úvěrového podvodu. Když hledala advokáta, známý jí prý doporučil Almásyho. S ním i Veleckým se prý několikrát sešla a ve třech splátkách jim prý zaplatila peníze, které žádali.

Podnikatelka dnes u soudu jako svědkyně řekla, že za vyřešení případu chtěli muži 500 tisíc korun, z toho 200 tisíc korun prý mělo jít policejní vyšetřovatelce. Zbytek peněz činil poplatek za jejich právní služby. U soudu vypovídala i policejní vyšetřovatelka. Odmítla, že by kdykoli převzala jakýkoli úplatek i že by vyšetřování vedla ve prospěch podnikatelky. U soudu také zaznělo, že podnikatelka byla nakonec za úvěrový podvod pravomocně odsouzena.

Soudce po výslechu obou svědkyň případ odročil na říjen. Chce vyslechnout podnikatelčina známého, který jí na údajné platby oběma expolicistům půjčil peníze, kontakt s nimi zprostředkoval a také byl na schůzkách s nimi. Dnes se k soudu nedostavil ani se neomluvil.