Na lékaře Bartáka přišlo už sedmé trestní oznámení

Praha – Na lékaře Jaroslava Bartáka, který je obviněný v souvislosti se sexuálním napadáním svých asistentek, podala oznámení další poškozená. Lékař tak čelí už sedmi trestním oznámením. Policie navíc rozšířila obvinění o další skutek. V případě uznání viny mu hrozí až desetileté vězení. V současné době je ve vazební věznici na Pankráci.

„Trestní stíhání bylo rozšířeno o jednu poškozenou a jeden skutek,“ uvedla Jitka Rybenská z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4. Spolumajitel modřanské kliniky je stíhán za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Těchto skutků se podle policie dopouštěl na svých osobních asistentkách.

Soud se ztotožnil s návrhem státního zastupitelství a na lékaře uvalil vazbu ze všech tří zákonných důvodů. Tedy proto, že by mohl uprchnout, ovlivňovat svědky nebo ve své trestné činnosti pokračovat. Barták tak nemůže prozatím být propuštěn na kauci, i když to podle obhájkyně navrhoval. Proti tomuto soudnímu rozhodnutí si podal stížnost.

Pražská policie zadržela Bartáka koncem srpna na letišti v pražské Ruzyni po jeho návratu z dovolené. Po několikahodinovém výslechu ho pak obvinila a Obvodní soud pro Prahu 4 ho posléze poslal do vazby.