V pražských divadlech řádil fantom

Praha – 22letý podvodník ze Slovenska několik měsíců okrádal pražská divadla. Používal přitom jednoduchou taktiku – na fakturu odebral větší množství lístků, které rozprodal, divadlům za ně ale nezaplatil. Působil důvěryhodně, měl dokonalé vystupování a navíc se zaštiťoval slovenskými kulturními spolky. Divadla se ale mezi sebou varovala a zapojila i policii. Ta si na divadelního fantoma počíhala před Divadlem na Vinohradech.

Mladík způsobil škodu za padesát tisíc korun. Třicet tisíc získal za prodej vstupenek, zbylých dvacet si vypůjčoval po menších částkách od personálu divadel i herců. Podvodník je pro podobnou trestnou činnost stíhán i doma na Slovensku. Pozornost  médií si získal i tím, že obtěžoval známé slovenské herce.

Napálit se nechalo například Divadlo v Řeznické. Tady si podvodník objednal víc jak sedmdesát lístků s tím, že jsou pro slovenské důchodce. Zkusil to i na divadlo ABC, kde si chtěl zakoupit vstupenky pro slovenský ženský klub. Divadlo mělo ale štěstí, že představení zrušilo kvůli nemoci. „Působil velmi věrohodně, protože dobře mluvil o divadle, o inscenacích, o hercích a měl velký přehled,“ uvedla manažerka divadla Kristina Maixnerová.

Reportáž Zuzany Luňákové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod