ČT v říjnu představí Rybí legendy

Praha - Exotická příroda, dosud téměř neznámé druhy ryb a proslulý český rybář Jakub Vágner představují hlavní lákadla nového dokumentárního cyklu České televize Rybí legendy. První díl startuje v polovině října a nebude pouze o rybách.

Amazonie, Mongolsko, Kongo - to jsou jen některé zastávky dobrodružné expedice držitele světových rekordů v lovu ryb Jakuba Vágnera. Za druhy, které jsou mnohdy známé pouze z vyprávění, vyráží do exotických krajů pravidelně už několik let. 

Některé cesty zmapoval se štáby zahraničních produkcí, teď cestuje s kamerami České televize. „Dlouhé roky jsem jezdil po hardcorových destinacích a říkal jsem si, že na těch cestách zažíváme tolik nesmírně zajímavých zážitků a dobrodružství, že je škoda, aby to čeští diváci neviděli,“ prohlásil Vágner.

  • Rybí legendy zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2898/289777.jpg
  • Rybí legendy zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2898/289779.jpg

„My jsme si řekli, že když má Česká republika takového jedinečného rybáře, tak by byla škoda, když by pracoval jenom v zahraničních televizích,“ podotkla Alena Mullerová, šéfdramaturgyně vývoje programu ČT. 

Rybí legendy nebudou jen o rybách, ale i o životě v divočině

Rybí legendy divákům ukážou ty nejpozoruhodnější sladkovodní giganty světa, ale také nezkrotnou přírodu a nástrahy života mimo civilizaci. „Na expedicích mapujeme nejenom rybu, což je spíše taková třešnička na dortu, ale co všechno musíme zažít, abychom se tam dostali a přežili. Mapujeme i třeba minotritní kmeny,“ konstatoval Vágner. 

Vysílat se bude hotových osm dílů, v průběhu příštího roku budou následovat další dva. První expedice diváky zavede do Amazonie, a to ve středu devatenáctého října v devět hodin večer na ČT1.

Reportáž Lenky Drmotové (zdroj: ČT24)