Po nehodě na Přerovsku skončilo v nemocnicích osm Poláků

Hranice na Moravě - Minibus s devíti cestujícími polské národnosti havaroval v pátek v půl jedenácté večer na 309. kilometru dálnice ve směru z Olomouce na Ostravu nedaleko sjezdu do Hranic. Záchranná služba z místa odvezla osm lidí k ošetření do nemocnic v Olomouci, Přerově a Hranicích. Zranění pasažérů byla od lehkých po středně těžká. Podle krajské policejní mluvčí Marty Vlachové se řidič zřejmě nevěnoval jízdě.

„Měli různá zranění, od lehkých až po středně těžká. Byla tam ale i podezření například na otřes mozku či poranění pánve. Všichni byli při vědomí. Pět lidí jsme odvezli do nemocnice v Hranicích, dva do Olomouce a jednoho do Přerova,“ uvedl náměstek ZZS Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Mikrobus s devíti Poláky mířil domů z pracovní cesty z Německa. Chybělo jim posledních šedesát kilometrů, když jim nedaleko Hranic na Moravě ukončila cestu nehoda. Řidič sjel ze silnice, auto prorazilo svodidla a dostalo se na svah vedle cesty. Pak už se nekontrolovatelně řítilo ze zhruba patnáctimetrového srázu.

Řidič si pamatuje jen let mikrobusu a následný náraz. Když se vzpamatoval, byl už mikrobus střechou dolů. "Hlavně, že se nestalo nic horšího, všichni přežili, uvedla svědkyně nehody. Příčiny nehody už policie vyšetřuje. U nehody asistovali také hasiči, kteří mimo jiné pomáhali záchranářům s přesunem zraněných do sanitek.

Reportáž Radky Štědré (zdroj: ČT24)

Nehoda byla na tísňovou linku ohlášena ve 22:15. „Hasiči po příjezdu vyprostili z vozidla převráceného na střeše jednu osobu, ostatní se již bezpečně dostali z vozu ven,“ informoval krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.