Profackovat Kalouska? Internetová hra vám to dopřeje

Praha - Facky ministra financí Miroslava Kalouska se staly hitem na internetu. Kalouskovo „problémové“ chování bylo tématem číslo jedna nejen v diskusích, ale vznikla díky němu i kontroverzní politická satira – hra, která by se dala nazvat Zfackuj si svého občana. Hru si můžete vyzkoušet na tomto odkazu.

Na fackujícího Kalouska si může zahrát každý. Druhou možností pak je zahrát si hru z pohledu fackovaného, zde ovšem hra vyžaduje přihlašovací údaje. Ministrovi pak napíšete nějaký vzkaz, za který vás animovaný Kalousek ihned propleskne. Když máte k takovému chování námitky („Pane ministře, to nemůžete!“), dostanete další čtyři facky. Následuje seznam všech lidí, které ministr takto profackoval. 

Těsně předtím, než dorazil minulou středu na jednání vlády o dlouho diskutovaném návrhu rozpočtu pro příští rok, se ministr financí Miroslav Kalousek cestou z Poslanecké sněmovny pasoval do role vychovatele a uštědřil pár pohlavků mladíkovi, který mu na ulici začal vulgárně nadávat. 

Mladík Kalouskovi nadával do zlodějů

Asi dvacetiletý mladík na Kalouska mířícího ze sněmovny na jednání vlády pokřikoval, že je zloděj a bude viset, což si ministr nenechal líbit. Sám uvedl, že žádnou vinu vzhledem k okolnostem události nevidí.

Rozhovor s Tomášem Hodboďem (zdroj: ČT24)