Florbalový trenér obžalován, měl zneužívat chlapce

Praha - Městské státní zastupitelství v Praze dnes podalo obžalobu na bývalého funkcionáře a trenéra pražského florbalového klubu. Pětatřicetiletý muž je obžalován z pokusu o znásilnění a pohlavního zneužívání deseti nezletilých či mladistvých. Informovala o tom mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. V případě odsouzení mu hrozí až desetileté vězení.

„Obžaloba byla podána k Městskému soudu v Praze,“ uvedla mluvčí. Podle dřívějších informací jsou obětmi chlapci ve věku 14 až 17 let. Někdejší funkcionář klubu z Prahy 5, který má svůj tým v extralize, zůstává i nadále ve vazbě. 

Vedení klubu se za bývalého trenéra již dříve postavilo a je přesvědčeno, že je nevinný. Celá kauza je prý jen křivým obviněním za účelem likvidace klubu, podle vedení klubu může být i odvetou některých hráčů a trenérů vyloučených z klubu. K verzi o pomstě se podle Mladé fronty Dnes (MfD) přidalo také několik rodičů jeho svěřenců, ale i další lidé z prostředí florbalu. V neprospěch obviněného naopak mluví několik studentů středních škol a gymnazistů, kteří deníku poskytli svědectví.

Podle nich je bývalý manažer klubu pozval do svého bytu na pražském Barrandově, kde je opil a některé z nich i znásilnil. „Polichotilo mi, když mi J. nabídl, že u něj můžu přespat a pokecáme. V jeho bytě vyndal lahev finský vodky. Po čtyřech panácích jsem byl úplně grogy, takže mi ukázal postel. V jednu chvíli jsem se probudil nahej a on mi jel rukou k přirození,“ popsal deníku jeden z poškozených, kterého prý bývalý trenér poté znásilnil.

Trenér si zřejmě vodil domů pohledné blonďáky 

Podobně prý vypovídali i další, přičemž scénář měl být vždy stejný. Bývalý trenér je nejdříve opil tvrdým alkoholem. Většinou se chlapci pozvraceli, tak je podle listu osprchoval a nahé uložil do postele, kde údajně některé z nich znásilnil. „Domů si vodil podobné typy, většinou pohledné blonďáky. Měl kontakty na všechny hráče v Česku, mohl si vybírat,“ řekl deníku důvěryhodný zdroj. V počítači obžalovaného muže našli policisté také pornografické snímky mladíků, napsal MfD.