V Krušných horách napadl první sníh

Boží Dar (Karlovarsko) - Na západ Čech dorazila během dneška ohlášená studená fronta a s ní také první sněžení. Smíšené srážky padaly po poledni zhruba 20 minut v oblasti Božího Daru a Klínovce. Sníh ale během krátké chvíle zase hned roztál. O víkendu se může sněžení opakovat.

Ochlazení bylo podle pozorovatele ČHMÚ Rudolfa Kovaříka poměrně rychlé. Ve čtvrtek kolem 20:00 bylo ještě asi 14,9 stupně Celsia. Po další půlhodině ale už klesla rtuť teploměru o osm stupňů. Dnes bylo v Šindelové během dne kolem sedmi až deseti stupňů, na vrcholcích Krušných hor se v nadmořské výšce kolem 1 000 metrů pohybovala teplota mezi dvěma až šesti stupni Celsia. „První sněžení v této době není zase tak výjimečné,“ dodal.

V loňském roce ve vyšších polohách Krušných hor sněžilo před nadcházející zimou poprvé už 31. srpna. Sníh ovšem velmi rychle roztál. První vydatnější sněžení pak následovalo 20. října. Současnému ochlazení předcházelo nebývale teplé babí léto, které bylo podle Kovaříka v regionu naposledy zhruba před 15 lety.