Tragická nehoda na Svitavsku stála život tři mladé lidi

Pomezí (Svitavsko) - Tři mladí lidé zemřeli v noci na dnešek při dopravní nehodě u Pomezí na Svitavsku. Po nárazu do stromu zahynul devatenáctiletý řidič a jeho dvě mladé spolujezdkyně. Další dva devatenáctiletí muži, kteří v osobním autě cestovali, byli s vážnými zraněními převezeni do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, řekla mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

„Je to nejtragičtější nehoda na Svitavsku od počátku roku,“ uvedla Štegnerová. Celkem od ledna zemřelo v okrese Svitavy deset lidí. Auto vyjelo ze silnice a narazilo do stromu. Vůz je zcela zdemolovaný, příčiny nehody policie vyšetřuje. U mrtvých byla nařízena soudní pitva.

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Heleny Škuligové utrpěli oba muži převezení do nemocnice vážná zranění. Jeden měl poraněný kyčelní kloub a obličej, druhý obličej a hlavu. Dívky, které při nehodě zahynuly, se narodily v letech 1992 a 1995.

Tři lidé zemřeli rovněž při dopravní nehodě v Pardubicích 29. července. Na nadjezdu u podniku Paramo v Pardubicích řidič osobního auta, kterého postihla zdravotní indispozice, vyjel ze silnice a srazil dva cyklisty.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)