Vojenská policie zasahovala v hotelu, ten si stěžuje

Praha – Na nestandardní postup příslušníků vojenské policie si stěžuje vedení jednoho  pražského hotelu. Policisté se podle něj nátlakem domáhali vstupu do hotelového pokoje a recepční zakazovali zavolat jejímu nadřízenému. Stížností se už zabývá inspekce vojenské policie. Podle inspekce průběh vyšetřování zatím ukazuje, že vojenská policie nepochybila. Nebyli ale zatím vyslechnuti všichni svědci.

Minulý týden dorazili do hotelu v Praze 4 tři vojenští policisté, dva muži a jedna žena. Všichni byli v civilu. Chtěli mluvit s jedním z hotelových hostů – vojákem, který byl v tu chvíli na pokoji. Hotelové manažerce Lence Sakařové policisté podle jejích slov zakázali, aby kohokoliv kontaktovala, a to jak hosta, tak i šéfa hotelu. Pak na manažerku tlačili, aby jim vydala knihu hostů. Sakařová to odmítla a přes zákaz zavolala svému nadřízenému. „Pak mě legitimovali, chtěli občanku, vyhrožovali mi, že jsem se dostala do průšvihu a že z toho budu mít problém,“ uvedla Sakařová.

Ředitel hotelu nechal hosta zavolat s tím, aby přišel dolů, že na něj čeká vojenská policie. Ten se nebránil a přišel. Vedení hotelu nicméně podalo na chování tří vojenských policistů stížnost a žádá prošetření celé situace. Náčelník vojenské policie Vladimír Ložek uvedl, že dotyčný policista si je stoprocentně jistý, že žádné pochybení neudělal. „Trváme na naší stížnosti, nechovali se slušně, můžeme to doložit svědeckými výpověďmi několika pracovníků,“ stojí si ale za svým ředitel hotelu Oldřich Taraba.

Vojenská policie slibuje, že případ prošetří důkladně. Letos v březnu se stal terčem kritiky jiný zásah vojenské policie – a to v České televizi. Tehdy vedení policie samo přiznalo, že policisté chybovali a nasadili nepřiměřené síly.

Reportáž Kamily Štichové (zdroj: ČT24)