Na útočníky z metra dopadla ruka zákona

Praha - Pražská policie stíhá dva mladíky, kteří na konci července vyprovokovali ve vestibulu pražského metra na Můstku brutální útok. Kriminalisté osmnáctiletého i sedmnáctiletého hocha obvinili z trestných činů těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Jeden z napadených utrpěl zlomeninu čelisti a dalších obličejových kostí. Musel podstoupit operaci a celý měsíc byl vyživován pouze s pomocí hadičky. Další čtyři útočníky, kteří při útoku pomáhali, policie v nejbližší době obviní z výtržnictví.

Brutální útok zachytily kamery umístěné ve vestibulu metra. Na záběrech je vidět, jak se dva mladíci krátce po 05:00 snaží slovně vyprovokovat zde postávající dva muže. „Posléze jeden z útočníků kopne do osmadvacetiletého muže, vzápětí ještě jednou,“ popsala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Podle ní se pak napadení začali bránit, ale k útoku proti nim se připojil zbytek skupiny.

Při potyčce jeden z napadených zůstal po úderu pěstí do hlavy od osmnáctiletého mladíka bezvládně ležet na zemi, uvedla mluvčí. Skupina útočníků se pak vrhla na druhého napadeného, třicetiletého muže, který po chvíli také zůstal ležet na zemi. „O minutu později při nastupování do soupravy metra ještě udeří ženu, která zde čeká na metro,“ uvedla Kropáčová. Ve stanici Národní třída nakonec sedmnáctiletý mladík zaútočil na muže, kopl ho do břicha a vystrčil ze soupravy metra. Kriminalisté stále neznají totožnost ženy, kterou jeden z mladíků udeřil při nástupu do soupravy, ani muže vyhozeného ze soupravy. Žádají je proto, aby se přihlásili na linku 158.

Reportáž Evy Davidové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod