Dienstbier: Hulinský nemá co dělat nejen v ČSSD, ale v politice vůbec

Praha – Místopředseda sociální demokracie Jiří Dienstbier již včera vyzval předsedu pražské ČSSD Petra Hulinského k odchodu z politiky s označením za „ztělesněním klientelistického pojetí politiky“. Kauzy kolem hlavy pražských sociálních demokratů ho podle Dienstbierových slov diskreditují natolik, že ČSSD pod jeho vedením ztrácí věrohodnost.

„Kauzy kolem pana Hulinského… jsou tak neakceptovatelné věci, že si neumím představit, že by takový člověk vůbec zůstával v politice, natož v ČSSD,“ prohlásil Dienstbier ve Studiu ČT24. Podle jeho vyjádření je Petr Hulinský „natolik zdiskreditovaný, že nemohl být ani zvolen do rady, protože by to bylo naprosto nepřijatelné.“ Dienstbier vyslovil otázku, nakolik může být pražská ČSSD věrohodná i pro případného koaličního partnera na magistrátu, pokud v jejím čele stojí právě Hulinský.

Dienstbier argumentoval mimo jiné kauzou, na kterou upozornila Mladá Fronta Dnes. Jde v ní o způsob, jak protékají peníze přes sdružení Spastic Handicap, které má podporovat sport zdravotně postižené mládeže. „Na druhé straně vytékají do jakýchsi marketingových společností, kde jsou vazby na Petra Hulinského,“ přiblížil Dienstbier s prohlášením, že pro něj osobně představuje kauza pověstnou poslední kapku.

Petr Hulínský
Zdroj: Michal Krumphanzl/ČTK

Hulinský již včera reagoval na Dienstbierovu výzvu. Podle serveru Novinky.cz místopředsedu ČSSD vyzval, aby upustil od osobních útoků, které podle něj poškozují ČSSD. „Naše dlouhodobé spory v Praze by se neměly dostávat do osobních mediálních útoků, které poškozují ČSSD. Politická situace v Praze je velmi složitá a vyžaduje plné týmové nasazení,“ řekl podle webu Hulinský.

Jiří Dienstbier ve Studiu ČT24 (zdroj: ČT24)