Na D1 řádí gang, který vykrádá auta

Praha – Na dálnici D1 v těsné blízkosti Prahy už skoro pět měsíců vykrádá auta organizovaný gang. Nejčastěji se to děje na benzinových stanicích a odpočívadlech v blízkosti restaurací. Přestože policisté z dálničního oddělení v Mirošovicích mají dostatek záznamů, zatím se jim nepodařilo zjistit, o koho jde. Proto se teď obrací policie se žádostí o pomoc i na veřejnost.

Naposledy zaznamenaly bezpečnostní kamery zloděje o víkendu, na benzinovou pumpu přijeli v šedém kombíku Audi a způsobili škodu za zhruba 450 tisíc korun. Zamčené auto pro ně není žádný problém, dovnitř se dostanou během několika sekund. „Je to pácháno zhruba od června letošního roku do současnosti a je to pokaždé ve Středočeském kraji nebo na okraji Prahy,“ uvedl Jan Jelínek z dálničního oddělení v Mirošovicích. 

Policie v současnosti prověřuje několik verzí, žádná ale zatím nevedla k dopadení pachatelů. Na dopadení gangu pracují i policisté v civilu. Při poslední akci, která trvala 14 dní, k žádnému vykradení aut nedošlo – jen co ale skončila, tak krádeže začaly nanovo. Policie přitom odmítá, že by od ní informace o pátrání unikaly.

Reportáž Richarda Samka (zdroj: ČT24)