Penta nabízí za pozemky u Masarykova nádraží tržní cenu

Praha – Společnost Penta Investments, která je většinovým vlastníkem developerské společnosti chystající výstavbu na pozemcích Masarykova nádraží, nabízí drahám za tyto pozemky 20 tisíc korun za čtvereční metr. Společnost zároveň popřela, že by se snažila nakoupit pozemky výrazně pod cenou, o čemž se prý v minulosti hodně spekulovalo.

Podle Penty je nabídnutá cena totožná s cenou sousedních pozemků České typografie, které kupovala před dvěma lety. „Společnost tak důrazně odmítá dezinformace a účelové lži, podle kterých je případná cena za pozemky výrazně podhodnocena,“ uvedla v tiskové zprávě.

Dřívější informace o ceně kolem osmi tisíc korun za čtvereční metr vycházejí ze špatné interpretace vítězné nabídky výběrového řízení z roku 2004, prohlásila mediální zástupkyně Penty Martina Válová. Ta tehdy činila 900 milionů korun za 125 tisíc metrů čtverečních stavebních pozemků. Šlo o cenu za podlažní plochu, nikoliv o velikost zastavěného území, dodala. Podle ní aktuální nabídka odpovídá tržní ceně, výsledná cena bude prý záviset také na rozsahu prodávaných pozemků a výsledcích jednání s Českými drahami.

Rozsah pozemků, o které má Penta zájem, v budoucnu určí až změna územního plánu. Společnost se podle Válové pochopitelně zajímá pouze o stavební pozemky. Investiční záměr počítá s výkupem v rozsahu zhruba jednoho hektaru v pásu mezi kolejištěm a ulicí Na Florenci.