Pracovnice družiny nadýchala v Pardubicích 4,24 promile

Pardubice – Policisté dnes po poledni přistihli pracovnici školní družiny jedné ze základních škol v Pardubicích silně opilou, při dechové zkoušce jí naměřili 4,24 promile alkoholu. Policii zavolali rodiče dětí, kterým se chování družinářky nezdálo. Ta následně skončila na záchytné stanici. Incident se podle dobře informovaného zdroje stal v Základní škole Benešovo náměstí.

V případě, že by žena převzala do družiny děti, dopustila by se trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by jí hrozil až jeden rok odnětí svobody. Jestli už nějaké děti v družině byly, není v tuto chvíli jasné a bude se tím zabývat policie i státní zástupce.   

Podle dlouholeté pracovnice úseku školství pardubického magistrátu Heleny Šicové se ve městě v posledních letech nic podobného nestalo. Celou věc by měla podle ní jako první řešit ředitelka školy. Jaký bude další postup, se uvidí podle vyšetřování, uvedla Šicová.   

Podobný případ se stal loni v říjnu v jedné z obcí na Šumpersku, kde opilá učitelka hlídala děti v mateřské škole. Policisté u ní při dechových zkouškách zjistili 2,94 a 2,99 promile alkoholu. Sedmačtyřicetiletá žena měla ve školce sama na starost 15 dětí.