Kotrouš zůstává ve vazbě, soud ho nepustil

Praha - Bývalý šéf pražské městské policie Vladimír Kotrouš, který je podezřelý z korupce, zůstává ve vazbě. Obvodní soud pro Prahu 9 nevyhověl jeho žádosti o propuštění. Podle soudu i nadále hrozí, že by mohl ovlivňovat svědky či mařit vyšetřování. Detektivové ÚOOZ na kauze pracovali několik měsíců. Na případ je upozornil člověk, jehož totožnost policie tají. V případě odsouzení hrozí Kotroušovi až dvanáctileté vězení.

Obvinění se podle detektivů týká přidělení několikamilionové zakázky pro městkou policii. Podle televize Prima případ souvisí s firmou Jíša autoservis, která se stará o vozy městské policie. Kriminalisté ale prověřují Kotroušovo jednání i v několika jiných zakázkách. Je proto možné, že padnou další obvinění.

Koutrouše zadrželi detektivové přímo s úplatkem ve výši několika set tisíc korun 25. listopadu ve služebním autě v okolí pražské Jižní spojky. Vedení Prahy bývalému šéfovi pražských strážníků pracovní poměr zatím neukončilo, přeřadilo ho však na jinou pozici. Řízením městské policie byl pověřen jeho náměstek Ludvík Klema.