Policie obvinila gang 15 lidí podezřelých z výroby marihuany

Praha - Detektivové z Národní protidrogové centrály (NPC) obvinili organizovanou skupinu 15 lidí, kteří jsou podezřelí z výroby a prodeje marihuany. Policisté při domovních prohlídkách zajistili 13 kilogramů sušené marihuany s 12procentním obsahem THC v hodnotě přibližně jednoho milionu korun, 2300 rostlin konopí a další majetek za 800 000 korun. Detektivové nalezli také kompletní vybavení pro pěstování konopí.

Podle kriminalistů je stíháno 12 Vietnamců, ale také dva Češi a jeden Polák. Soud na 13 z nich uvalil vazbu, zbylí dva jsou stíháni na svobodě. V případě prokázání viny všem hrozí za trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami až desetileté vězení. „Vyšetřování dále pokračuje a nelze vyloučit, že dojde k zadržení dalších spolupachatelů,“ dodal mluvčí Národní protidrogové centrály Michal Hammer.

Skupina měla marihuanu vyvážet i do Itálie, Polska či Německa

Skupina se podle policie zabývala takzvaným indoor pěstováním konopí. Marihuanu a sazenice konopí následně její členové údajně prodávali nejen v ČR, ale také vyváželi do Itálie, Polska či Německa.

Největší část skupiny se kriminalistům podařilo zadržet koncem listopadu, kdy ve spolupráci se společnostmi ČEZ Měření a PRE odhalila čtyři pěstírny konopí, které byly v Praze-Libuši a na Chodově a dále v Semilech a Hořicích. Předtím policisté zlikvidovali také pěstírnu v obci Sedlec u Berouna.