Policie zadržela v Brně muže podezřelého z brutální vraždy

Brno - Brněnská policie zadržela muže, kterého podezírá z vraždy. Oběť prý udusil, polil benzinem a zapálil. Zadržený se k činu přiznal. Hrozí mu 18 let vězení. Vražda se stala 25. prosince. Zohavené tělo mrtvého 43letého muže nahlásil jeho nálezce policii na Silvestra. Důvodem konfliktu byla zřejmě dvaadvacetiletá žena, která je stíhána na svobodě a která byla podle policie v době vraždy ve vedlejší místnosti.

Dvojice mrtvolu podle vyšetřování zabalila do potravinářské fólie a prostěradla a kolem třetí hodiny ráno na druhý svátek vánoční snesla před dům a naložila do auta. „Pachatel se chtěl těla zbavit, a odvezl ho proto na odlehlé místo poblíž Podolí u Brna,“ uvedl kriminalista z jihomoravské policie Antonín Hrdlička. Vrah se mezitím zastavil na čerpací stanici, kde koupil benzin, kterým posléze tělo polil a pak zapálil, dodal. Zohavené tělo našel kolemjdoucí až na Silvestra. Za další dva dny kriminalisté obviněného zadrželi.

Podle policistů trest hrozí i ženě. Může jít do vězení až na čtyři roky, zatím je vyšetřována na svobodě. Muž je ve vazbě. Momentálně je dlouhodobě nezaměstnaný, žena je na mateřské dovolené. Policisté dnes nechtěli upřesnit, jaký byl vztah mezi údajným vrahem a obětí. Uvedli pouze, že se znali. „Byl mezi nimi konflikt, v němž figuruje žena. Panovala mezi nimi nevraživost a v minulosti se párkrát potkali,“ uvedl Hrdlička.

Kauza je další brutální vraždou, která se loni stala v regionu. Známý je případ místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila (ODS). Zavražděn byl loni v září. Pachatelé muži po činu uřízli hlavu a hodili ji do vody. Ostatky zakopali nedaleko Moravského Krumlova. Z vraždy byl obviněn pětatřicetiletý bývalý přítel Vytopilovy milenky a sedmačtyřicetiletá exmanželka obviněného.