Exmanažerka Kafková zítra nastupuje na rok do vězení

Praha - Bývalá členka představenstva České konsolidační agentury Radka Kafková v pondělí nastupuje za přijetí úplatku ve výši 400 tisíc korun svůj roční trest ve vězení. Tam ji loni poslal v odvolacím jednání Městský soud v Praze, který tak zpřísnil dubnový verdikt Obvodního soudu pro Prahu 7. Píše o tom server iHned.cz. Kafková měla za peníze vynášet z agentury interní informace.

Soud již dříve nevyhověl požadavku advokáta Josefa Monsporta na odklad výkonu trestu. Zítra ráno se tak Kafková přihlásí v pražské věznici na Pankráci. „Obsílku k vyzvednutí jsem dostala 22. prosince a výzvu jsem si přečetla v rámci lhůty 2. ledna. Nastoupit mám ihned,“ uvedla Kafková. 

Kafková za peníze poskytovala neveřejné a interní informace o třímiliardovém dluhu společnosti Cetus. Žalobci ji původně vinili i z toho, že v roce 2006 zmanipulovala prodej této pohledávky. Podle soudů to však udělat nemohla. 

Spolu s Radkou Kafkovou byl v listopadu odsouzen i Josef Tykva k osmnácti měsícům vězení, k pokutě 400 tisíc korun a k propadnutí částky 1,3 milionu korun, které za své styky s Kafkovou vyinkasoval od podnikatelů Pavla Hrácha a Josefa Lopaty. Také Kafková musí zaplatit pokutu 400 tisíc korun.