V lednu zřejmě bude sněžit jen na horách

Praha – Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu bude zbytek ledna i začátek února oblačný a denní teploty se budou pohybovat několik stupňů nad nulou. Sníh by měl padal hlavně na horách. Jen v příštích několika dnech se může přes den oteplit až na deset stupňů. Naopak v noci může rtuť teploměru při vyjasnění klesnout až k minus 13 stupňům. Celkově by mělo být příštích 30 dnů teplotně i srážkově průměrných.

do příštího týdne bude v nižších a středních polohách deštivo, jen o víkendu a na přelomu týdne by se mohlo vyčasit. V příštích pár dnech se také může oteplit až na deset stupňů, postupně se ale ochladí na minus tři až tři stupně. Na horách budou až do konce příštího týdne převládat sněhové srážky. Při vyjasnění pak v noci přituhne až na minus 12 stupňů, jinak se budou teploty po západu slunce pohybovat mezi dvěma až sedmi stupni pod nulou.   

Podobné počasí bude převládat i posledních deset lednových dní. „Po většinu dekády bude převládat oblačný charakter počasí s občasnými srážkami, které budou zpočátku na horách a postupně i v nižších polohách sněhové,“ hlásí meteorologové. Přes den bude maximálně šest stupňů, ke konci měsíce nejvýše tři. V noci se ochladí na minus čtyři až minus sedm stupňů. 

Začátek února se pak ponese ve znamení velké oblačnosti s občasným sněžením, postupně by se mělo vyjasňovat. Právě při zmenšené oblačnosti mohou noční mrazy dosahovat až minus 13 stupňů. Jinak by mělo být v noci do minus osmi stupňů, přes den až plus čtyři.