Hlava nalezená v Karlíně patří k rukám a lidskému torzu z loňského prosince

Praha – Výsledky pitvy potvrdily, že hlava ženy, kterou včera našli bezdomovci v pražském Karlíně, patří k trupu a rukám, které byly v hlavním městě nalezeny koncem loňského roku. Hlava byla nalezena na špatně přístupném místě v křoví. Podle policie jsou v okolí zejména opuštěné haly a pohybují se tam bezdomovci. Případ kriminalisté vyšetřují pro podezření z vraždy, zatím ale neznají totožnost mrtvé ženy, prosí proto veřejnost o pomoc.

Počátkem loňského prosince byly u Kunratického potoka nalezeny dvě lidské ruce svázané páskou a useknuté v zápěstí. Soudní pitva později naznačila, že ruce pravděpodobně patří k tělu objevenému na Štědrý den v lesoparku na Krejcárku.   

„Policie opakovaně žádá veřejnost o pomoc a spolupráci při pátrání po totožnosti neznámé ženy ve věku 40 až 45 let, přibližně 175 centimetrů vysoké postavy a středně dlouhých vlasů tmavší barvy. Zvláštním znamením neznámé ženy je mateřské znaménko na levém rameni poblíž klíční kosti,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Informace o neznámé ženě přijmou pražští policisté na lince tísňového volání 158.

Kriminalisté podobné vraždy řešili i v minulosti

 Podobné případy vražd, při kterých pachatel rozřezal tělo oběti na několik kousků, už kriminalisté v minulosti vyšetřovali. V roce 1933 to byl případ Otýlie Vranské, její tělo našli policisté ve dvou kufrech v Košicích a Bratislavě.

V roce 1951 byly nalezeny další ostatky, a to v kufru a krabici ve Vltavě. Patřily zavražděné Hertě Černínové,  v roce 1968 vyšetřovali kriminalisté vraždu muže rozřezaného dokonce na dvanáct částí, které postupně nacházeli opět u Vltavy.

Reportáž Lenky Drmotové (zdroj: ČT24)