Pomáhejte sportem. Běhejte i za ty, kteří běhat nemohou

Praha – Sportovci, kteří chtějí pomáhat potřebným, se mohou od února registrovat na sportovní akce na novém webu. Výtěžek ze startovného pak půjde na podporu handicapovaných. Nový internetový portál spouští Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové (VDV).

S nápadem přišel jako první sportovec Jan Škrabálek, který se vedle pražského maratonu účastní i akcí jako Dolomittenmann a X-Alps. Část svého startovného chtěl věnovat potřebným. „Zaujala mě možnost mít na tričku heslo: 'Běžím i za ty, kteří běžet nemohou.' Přišlo mi, že to je zajímavá myšlenka, a tím jsem se vlastně zapojil do nadace,“ řekl ČT.

Podobných nadšenců postupně začalo přibývat a nadace začala hledat způsob, jak s "běžci dobré vůle„ komunikovat. “Chtěli jsme jim dávat různé novinky a povzbuzení, z toho vznikl tento portál," uvedla ředitelka nadace Milena Černá.

Na novém webu se zájemci můžou registrovat, vytvářet týmy nebo vymýšlet společné aktivity. Veškeré peníze, které se podaří zajistit, půjdou na nákup potřeb pro neslyšící nebo invalidních vozíků. U své tradiční náplně práce ale nadace zůstává dál. Stále chce podporovat hlavně vzdělávací a sociální programy pro handicapované.

Reportáž Pavla Štrunce (zdroj: ČT24)