Mráz a sníh dále komplikují dopravu v Česku

Praha – Počasí v Česku se nelepší a k silným mrazům se tak přidal sníh, který je postrach především řidičům. Těm totiž kvůli tomu hrozí náledí nebo namrzající vrstva rozježděného sněhu. Policie proto varuje a vyzývá řidiče k maximální opatrnosti. Teploty mají klesat až do konce víkendu, kdy v horských oblastech dosáhnou až mínus čtyřiceti stupňů. Na začátku příštího týdne se teploměr ustálí těsně pod nulou.

Kvůli čerstvému sněhu, namrzajícím silnicím a neopatrnosti řidičů se během čtvrtka objevovaly na celém území Česka větší či menší potíže v dopravě. Hromadná nehoda uzavřela silnici R4 u Dobříše ve směru na Prahu. Důležitý tah tak stál od pozdního odpoledne až do zhruba deváté večer. Průjezdný pak byl ale asi jen hodinu a půl, když ho další nehoda zablokovala přibližně v půl jedenácté večer. 

S velkým zdržením se museli řidiči smířit ve večerních hodinách i na pražském okruhu. Nehoda kamionu na osmnáctém kilometru ve směru na dálnici D5 místo na hodinu zcela zablokovala. Ve směru na D1 se postupně srazilo sedm aut. Tady ale silnice zůstala průjezdná. 

Práci silničářům kromě sněhu ztěžuje i nepolevující mráz, který snižuje až zcela znemožňuje účinné použití soli. O víkendu by přitom teploty měly klesnout na rekordní úrovně. Praze hrozí až minus 25, na horách se pak čekají nové rekordy. Na začátku příštího týdne se teploměr ustálí těsně pod nulou.

Mráz a sníh komplikují dopravu (zdroj: ČT24)