Za ubodání spolubydlící si muž odpyká doživotní trest

Plzeň - Krajský soud v Plzni poslal Miroslava Szetteye za ubodání spolubydlící na doživotí do vězení. Podle spisu ubodal bajonetem 57letou ženu, u které bydlel – k útoku došlo tehdy, když ho žena chtěla z bytu vystěhovat, protože jí Szettey několik měsíců neplatil nájem. Muž však vraždil i dříve, v roce 1994 nejméně pěti ranami ubil kladivem do hlavy svého spolubydlícího, za což si odseděl 11 let.

Szettey pracoval v mariánskolázeňské nemocnici jako uklízeč. Po čase se domluvil s jednou ošetřovatelkou, že bude bydlet v jednom pokoji jejího dvoupokojového bytu a podělí se o nájem. Nějakou dobu domluva fungovala, od loňského dubna ale muž přestal platit. Žena se proto domáhala peněz a hrozila mu, že ho jinak vystěhuje. Szettey proto začal údajně plánovat její odstranění. Vše vyvrcholilo 6. července, když mu zabalila věci a chtěla, aby odešel z bytu. 

Podle spisu proto vzal bajonet, který měl pod polštářem. Schoval se v předsíni za závěs a čekal na ženu, která se před ním zamkla v pokoji. Když po nějaké době vyšla a hledala ho, začal ji bodat do krku, prsou, břicha a paží. Žena zakrátko zemřela. Szettey pak tělo odtáhl do jejího pokoje, umyl podlahu, osprchoval se a převlékl.

V bytě pak pobýval ještě několik dní, chodil ven, nakupoval za peníze, které vybral na ukradenou ženinu kartu, a pil. Několikrát se i vrátil k mrtvé do pokoje. Vyvětral zápach, přinesl jí prý také „na cestu“ věci, které měla ráda - víno a cigarety. Také u jejího těla plakal, povídal si s ní a zapálil jí svíčky, řekl loni do spisu. Podobně prý jednal i při první vraždě, kdy kolem těla mrtvého muže zapálil svíčky.