Mladí konzervativci chtějí užší spolupráci s ODS

Praha – Neoficiální mládežnická organizace ODS, Mladí konzervatici (MK), si na jednadvacátém kongresu vybrali staronového šéfa, Jiřího Fremra. V dalším volebním období plánují rozvinout mezinárodní aktivity a zintenzivnit spolupráci s ODS, třeba na školské reformě. Organizace funguje už od roku 1991 a není jedinou líhní politiků. V Česku jsou i Mladí sociální demokraté, křesťané nebo komunisté.

Fremr by chtěl v dalším volebním období hlavně zefektivnit čerpání grantů a zúžit spolupráci s ODS. „Mladí konzervativci jsou už známí tím, že se dovedou do voleb velmi aktivně zapojit, a já bych byl velmi rád, kdyby to tak pokračovalo i letos,“ reagoval pražský primátor Bohuslav Svoboda.

MK by se chtěli do budoucna víc zapojit i do diskusí o vysokém školství. „My bychom chtěli být takovými moderátory diskuse mezi studenty a mezi vládní částí, mezi těmi navrhovateli reforem,“ řekl ČT Fremr.  

Mladí konzervativci jsou mimo jiné studentskou organizací, která sdružuje liberálně smýšlející lidi mezi patnácti a pětatřiceti lety. Do „přípravky“ občanských demokratů chodila řada známých politiků. Vedle bývalého ministra vnitra Ivana Langera například i ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil nebo exministr zemědělství Petr Gandalovič.

Reportáž Anny Rackové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod