Požár chatky v Karviné měl zřejmě zakrýt dvojnásobnou vraždu

Karviná - Požár chatky v Karviné, kde byla nalezena dvě ohořelá těla, měl podle policie skrýt vraždu. Policie už z ní obvinila dvacetiletého známého obětí. Je podezřelý z toho, že patnáctiletou školačku a jejího o osm let staršího přítele zabil a pak založil požár. Informovala o tom státní zástupkyně Brigita Bilíková, která případ dozoruje. Podle informací od zdroje blízkého vyšetřování se obviněný přiznal. Soud ho dnes poslal do vazby. Hrozí mu až dvacetiletý pobyt ve vězení či výjimečný trest.

„Obviněný byl již pro násilnou trestnou činnost v minulosti odsouzen. S policisty spolupracuje. Je možné říci, že se pod tíhou důkazů k činu, tedy usmrcení dvojice a následnému zapálení chatky, doznal,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská. Nejprve údajně zabil mladého muže a pak ve spánku i dívku. Oheň založil, aby zamaskoval násilný zločin. Údajně zapálil matrace, na kterých leželi. 

Co bylo důvodem tragické události, zatím není jasné. „K motivu se nevyjádřil,“ uvedla žalobkyně. Skupina mladých lidí podle dostupných informací slavila ze soboty na neděli v Karviné narozeniny zavražděného. Mezi účastníky oslavy byl i obviněný a patnáctiletá zavražděná dívka. „Můžu potvrdit, že se znali,“ dodala Bilíková.

Chatka začala hořet v nedělních ranních hodinách. Hasiči k požáru vyjížděli krátce před 05:00. „Po příjezdu na místo zjistili, že jde o rozsáhlý požár zahradní chatky velikosti šest krát šest metrů. Za 15 minut se podařilo požár lokalizovat,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Faster. Podle Štětínské potvrdila podezření na násilnou smrt i pitva těl. Lékař na nich našel bodnořezná poranění.