Údajně uneseného kojence našla policie mrtvého

Radvanice (Trutnovsko) - Policie v Radvanicích na Trutnovsku dnes odpoledne pátrala po údajně uneseném několikaměsíčním dítěti. Nakonec jej nalezla mrtvé v lese nad Radvanicemi. Únos nahlásila matka dítěte, policie případ vyšetřuje. Až závěr vyšetřování ale ukáže, co přesně se stalo a zdali se dítě nestalo obětí trestného činu. V dalším pátrání má policistům pomoci nařízená soudní pitva.

Dítě údajně kolem druhé hodiny odpoledne unesl muž v autě. Matka tvrdí, že se ztratilo z kočárku před domem.  Policii popsala i pravděpodobného pachatele a barvu auta, kterým měl odjet. Okamžitě po nahlášení se rozjela rozsáhlá pátrací akce, nasazen byl i vrtulník. Policie kontrolovala všechny komunikace vedoucí od Trutnova.

Pátrání nakonec vedlo kolem 17:00 k nalezení tělíčka dítěte. „Probíhá ohledání místa činu, všechny úkony jsou teprve v začátku, vyšetřování se teprve rozbíhá. Únos byl jednou z variant, kterou jsme prověřovali,“ uvedla mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková. Další podrobnosti k případu vzhledem k probíhajícímu vyšetřování policie zatím sdělovat nebude. Radvanice jsou bývalou hornickou obcí ležící ve východní části trutnovského okresu. Obec má asi 1 000 obyvatel.

Reportáž Barbory Jelínkové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod