Teploty se budou v březnu šplhat až k 17 stupňům

Praha - Pro příštích 30 dní předpovídají meteorologové teplo, v polovině března může pršet či sněžit, ale konec měsíce má být slunečný s jarními teplotami až 17 stupňů. Celé období bude teplotně nadprůměrné a srážkově podprůměrné, uvádí ve své měsíční předpovědi Český hydrometeorologický ústav. Díky teplému počasí se venku začínají objevovat vyznavači letních sportů. Na cyklostezkách a ve sportovních centrech je tak rušno.

V období od 11. do 20. března bude zpočátku oblačno až zataženo s občasným deštěm, na horách se očekávají srážky smíšené nebo sněhové. Teploty by už téměř neměly klesat pod bod mrazu ani v noci, meteorologové čekají noční teploty mezi šesti stupni Celsia a nulou, ve dne pak mezi šesti a 12 stupni Celsia. Při slunečných dnech může být až k 17 stupňům Celsia.

Poslední březnová dekáda by měla přinést nejteplejší počasí z celého příštího měsíce. Meteorologové očekávají většinou jasno až polojasno, jen krátkodobě by se mohlo zatáhnout a zapršet. Noční teploty se budou pohybovat mezi pěti a minus jedním stupněm Celsia, nejvyšší denní mezi 11 a 17 stupni Celsia.

Prvních deset dní v dubnu bude počasí proměnlivé s občasnými srážkami, na horách přechodně i sněhovými. Noční teploty budou stále mezi šesti stupni Celsia a nulou, nejvyšší denní od sedmi do 13 stupňů Celsia.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)
Vydáno pod